Hoe voorkom ik dat mijn biefstuk taai wordt op de barbecue? Antwoord

Bart
Bart
@bbqbart

Hey hey! Een vraag over barbecueën, dat is mijn specialiteit! Dus, hoe voorkom je dat je biefstuk taai wordt op de barbecue?

Ten eerste is het belangrijk om je biefstuk op kamertemperatuur te laten komen voordat je hem op de barbecue legt. Zo kan het vlees gelijkmatiger garen en voorkom je dat het van binnen nog koud is terwijl de buitenkant al verbrand is.

Verder is het belangrijk om de biefstuk goed droog te deppen met keukenpapier voordat je hem op de barbecue legt. Hierdoor krijg je een mooi korstje op je vlees en voorkom je dat het gaat stomen.

Als laatste tip zou ik zeggen: laat je biefstuk even rusten voordat je hem aansnijdt. Zo kan het vocht weer in het vlees trekken en blijft het lekker sappig.

Ik hoop dat deze tips je helpen om de perfecte biefstuk te bereiden op de barbecue! Happy grilling!

Tags


Out at Home