Hey hey, Thijs hier! Super leuk dat je me deze vraag stelt. Ik heb zelf ook al heel wat barbecue-ervaring opgedaan, dus ik kan je zeker wel wat tips geven om te voorkomen dat je spiesjes aanbranden.
Ten eerste is het belangrijk om de juiste hitte te gebruiken. Als je barbecue te heet is, is de kans groot dat je vlees te snel zal aanbranden. Zorg er dus voor dat je de barbecue op tijd aansteekt en wacht tot de kolen goed gloeien voordat je begint met grillen.
Daarnaast is het slim om je spiesjes van tevoren even in water te laten weken. Hierdoor blijft het houten stokje namelijk vochtig, waardoor het minder snel zal verbranden.
Tot slot raad ik je aan om de spiesjes regelmatig om te draaien, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig gegrild worden. En als je echt niet wilt dat ze aanbranden, kun je er ook voor kiezen om een beetje olie op de spiesjes te smeren voordat je ze op de barbecue legt.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt, en vooral veel plezier met barbecueën!
Nr 1 webshop in de Benelux voor zwembaden, jacuzzi's en buitenplezier.
in Plezier Thuis
in Plezier Thuis