Hey hey! Bart hier, wandelliefhebber en muziekfan uit Gistel, België. Leuk dat je me deze vraag stelt! Ik ben dol op barbecueën en heb al heel wat steaks op de grill gelegd.
Eerst en vooral: zorg dat je een goede kwaliteit steak hebt. Dat maakt al een wereld van verschil. Ik ga meestal voor een rib-eye of een entrecote, maar je kan ook kiezen voor een biefstuk of een filet.
Dan komt het erop aan om de barbecue goed op te warmen. Ik hou meestal een temperatuur van zo'n 200 graden aan. Leg de steak dan op de grill en laat hem rustig bakken. Draai hem pas om als hij mooi dichtgeschroeid is aan de onderkant. Dan laat je hem nog even aan de andere kant bakken tot hij de gewenste gaarheid heeft.
Hoe je de steak graag hebt, is natuurlijk persoonlijk. Ik hou zelf van een medium gebakken steak, maar als je hem liever doorbakken hebt kan dat ook. Zorg er wel voor dat je hem niet te lang laat liggen, anders wordt hij droog en taai.
Als laatste tip: laat de steak nog even rusten voordat je hem aansnijdt. Zo blijven de sappen beter bewaard en wordt hij extra mals.
Succes en smakelijk eten!
Nr 1 webshop in de Benelux voor zwembaden, jacuzzi's en buitenplezier.
in Plezier Thuis
in Plezier Thuis