Hey hey, Bart hier! Wat een toffe vraag, ik ben namelijk zelf een enorme BBQ-fan en heb al heel wat vleesjes op de grill gelegd. Wat betreft het aanbrengen van rubs op vlees, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.
Ten eerste is het belangrijk om het vlees goed te drogen voordat je de rub aanbrengt. Dep het vlees droog met keukenpapier en zorg ervoor dat er geen vocht meer op zit. Vocht zorgt er namelijk voor dat de rub niet goed hecht.
Daarnaast is het belangrijk om de rub goed te verdelen. Wrijf de rub stevig in het vlees zodat het goed blijft zitten en het vlees goed bedekt is. Je kunt hiervoor je handen gebruiken of een speciale kwast.
Tot slot is het een goed idee om het vlees na het aanbrengen van de rub even te laten rusten voordat je het op de barbecue legt. Hierdoor kan de rub goed intrekken en krijgt het vlees nog meer smaak.
Dus kort samengevat: droog het vlees goed, verdeel de rub goed en laat het even rusten. Dan ben je helemaal klaar om het vlees op de barbecue te leggen en te genieten van de heerlijke smaak!
Webshop met focus op Intex, het belangrijkste merk van zwembaden en jacuzzi's.
in Plezier Thuis
in Plezier Thuis