Kan ik rubs gebruiken bij het roken van vis? Antwoord

Bart
Bart
@bbqbart

Natuurlijk kan je rubs gebruiken bij het roken van vis! Rubs zijn eigenlijk niets meer dan een kruidenmengsel dat je op je vlees, vis of gevogelte wrijft voordat je het gaat roken. Het geeft niet alleen extra smaak aan je vis, maar kan ook helpen bij het vormen van een lekker krokant korstje.

Het belangrijkste is dat je een rub kiest die goed past bij de smaak van de vis die je gaat roken. Voor stevigere vissoorten zoals zalm, kan je bijvoorbeeld kiezen voor een rub met dille, citroen en knoflook. Voor delicate vis zoals kabeljauw kan je beter kiezen voor een zachtere rub met bijvoorbeeld tijm, peterselie en ui.

Als je de rub hebt gekozen, wrijf je deze gelijkmatig in over de vis voordat je hem gaat roken. Het is wel belangrijk om niet te veel rub te gebruiken, anders kan het de smaak van de vis overheersen.

Ik hoop dat dit je vraag heeft beantwoord en dat je straks lekker kunt genieten van je gerookte vis met rub!

Out at Home