Wat zijn enkele tips voor het bereiden van een perfecte steak op de barbecue? Antwoord

Bart
Bart
@bbqbart

Hey hey! Een perfecte steak op de barbecue bereiden, daar kan ik wel wat over vertellen. Hier zijn enkele tips die ik kan delen:

Kies de juiste snit van vlees. Voor een steak op de barbecue kies je best een dikke snit zoals ribeye, entrecote of sirloin.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het op de barbecue legt. Hierdoor zal het vlees gelijkmatiger garen.

Breng het vlees op smaak met zout en peper vlak voordat je het op de barbecue legt. Andere kruiden kan ook, maar ik vind dat de smaak van het vlees dan minder tot zijn recht komt.

Verhit de barbecue goed en zorg voor een directe hittebron. Leg het vlees dan op de barbecue en grill het kort aan beide kanten om een mooie korst te krijgen.

Verplaats het vlees vervolgens naar een plek op de barbecue waar de hitte minder direct is, zodat het rustig kan garen.

Gebruik een vleesthermometer om te controleren of het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt. Voor een medium-rare steak is dat ongeveer 55-60 graden Celsius.

Laat het vlees na het grillen nog even rusten voordat je het aansnijdt. Hierdoor blijven de sappen beter bewaard en wordt het vlees malser.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips en dat je binnenkort kan genieten van een heerlijke steak van de barbecue. Smakelijk eten!

Out at Home