Hoe kan ik mijn gegrilde vis extra smaak geven? Antwoord

Thijs
Thijs
@bbqthijs

Hey hallo daar!

Als het gaat om het toevoegen van extra smaak aan je gegrilde vis, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Hier zijn een paar suggesties:

Marineer je vis voor het grillen. Je kunt een eenvoudige marinade maken met olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper. Laat de vis minstens 30 minuten marineren voordat je hem grilt.

Gebruik kruiden. Voeg tijdens het grillen verse kruiden toe aan de vis, zoals tijm, rozemarijn en peterselie. Deze kruiden voegen niet alleen smaak toe, maar ruiken ook nog eens heerlijk.

Maak een saus. Een saus kan je gegrilde vis een extra smaakboost geven. Probeer bijvoorbeeld een zelfgemaakte chimichurri-saus, die je kunt maken met peterselie, knoflook, rode wijnazijn, olijfolie en rode peper.

Gebruik rookhout. Als je een grill met deksel hebt, kun je rookhout toevoegen om extra smaak aan je vis te geven. Gebruik bijvoorbeeld cederhout of hickoryhout.

Hopelijk heb je iets aan deze suggesties en smaakt je gegrilde vis straks nog lekkerder!

Groetjes uit Lommel,

Thijs

Tags


Out at Home