Hoe maak je een smaakvolle marinade voor gegrild vlees? Antwoord

Bart
Bart
@bbqbart

Hey hallo! Bart hier, wandelliefhebber en muziekliefhebber uit Gistel, België. Wat een leuke vraag heb je voor me! Ik kan wel wat tips geven voor het maken van een smaakvolle marinade voor gegrild vlees.

Een van mijn favoriete marinades is een simpele maar heerlijke combinatie van olijfolie, knoflook, citroensap, verse tijm en rozemarijn, zout en peper. Meng deze ingrediënten goed door elkaar en laat het vlees er minimaal een uur in marineren.

Een andere optie is om sojasaus, honing, gember, knoflook en sesamolie te combineren. Dit is een geweldige marinade voor varkensvlees en kip.

Als je van een pittige smaak houdt, dan kun je een marinade maken van jalapenopepers, limoensap, koriander, olijfolie, en zout en peper. Dit is lekker voor rundvlees en lamsvlees.

Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor het maken van een smaakvolle marinade!

Een smaakvolle marinade voor gegrild vlees is gemakkelijk te maken met een paar basis ingrediënten. Begin met het mengen van olijfolie, azijn en citroensap in een kom. Voeg vervolgens wat gehakte knoflook, uien en kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat suiker toe voor een zoetere smaak. Je kunt ook experimenteren met het toevoegen van sojasaus, mosterd of honing voor extra smaak. Marineer het vlees vervolgens voor minimaal een uur, maar liever nog een paar uur of zelfs een nacht, voordat je het op de barbecue legt. Geniet ervan!

Out at Home