Hoe kan ik gegrilde groenten het beste marineren? Antwoord

Emma
Emma
@emmavd

Heyhey! Wat een leuke vraag. Ik ben zelf ook dol op gegrilde groenten en ik mariner ze vaak voordat ik ze op de grill leg. Hier zijn een paar tips:

Kies je marinade: Je kan gaan voor een klassieke olie- en azijnmarinade, of je kan experimenteren met verschillende smaken en kruiden. Een eenvoudige marinade kan bestaan uit olijfolie, citroensap, knoflook en zout. Of je kan gaan voor een Oosterse twist met sojasaus, sesamolie en gember.

Bereid je groenten voor: Snijd de groenten in gelijkmatige stukken zodat ze gelijkmatig grillen. Leg de groenten in een ondiepe schaal en giet de marinade eroverheen. Laat de groenten minimaal een half uur marineren voordat je ze op de grill legt.

Grill de groenten: Verhit de grill voor op middelhoog vuur. Leg de groenten op de grill en laat ze ongeveer 5-7 minuten per kant grillen, afhankelijk van de dikte van de groenten. Draai de groenten halverwege om zodat ze gelijkmatig grillen.

Serveer en geniet! Serveer de gegrilde groenten warm en geniet van de heerlijke smaak. Je kan de groenten eventueel nog op smaak brengen met extra zout en peper of verse kruiden zoals peterselie of basilicum.

Veel succes en smakelijk eten!

Out at Home