Hey hey! Thijs hier. Leuk dat je me vraagt hoe je gegrilde groenten kunt marineren. Het goede nieuws is dat het eigenlijk heel eenvoudig is en dat je het met allerlei verschillende kruiden en specerijen kunt doen, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Hier zijn een paar ideeën:
Knoflook en kruiden: Meng wat olijfolie, fijngehakte knoflook en je favoriete kruiden (ik hou van tijm, rozemarijn en oregano) in een kom. Breng op smaak met zout en peper en giet over de groenten voordat je ze grilt.
Citrusmarinade: Pers een citroen uit en meng het sap met olijfolie, honing en fijngehakte knoflook. Breng op smaak met zout en peper en marineer de groenten gedurende ten minste 30 minuten voordat je ze op de grill legt.
Teriyakisaus: Maak een teriyakisaus door sojasaus, bruine suiker, knoflook, gember en sesamolie te mengen. Marineer de groenten in de saus gedurende ten minste een uur voordat je ze grilt.
Onthoud dat je altijd kunt experimenteren en aanpassen aan jouw smaak. Probeer verschillende kruiden en specerijen te gebruiken en experimenteer met verschillende verhoudingen van de ingrediënten. Veel plezier en smakelijk eten!
Nr 1 webshop in de Benelux voor zwembaden, jacuzzi's en buitenplezier.
in Plezier Thuis
in Plezier Thuis