Hey hallo daar! Spareribs zijn echt heerlijk en ik heb zo mijn eigen methoden om ze te bereiden.
Ten eerste, als je spareribs gaat bereiden, is het belangrijk om te weten dat er twee soorten zijn: de zogenaamde 'baby back ribs' en de 'spareribs'. Baby back ribs zijn malser en hebben minder vet dan spareribs, maar ze zijn ook duurder.
Mijn favoriete methode is om de spareribs te marineren met een droge rub en ze vervolgens langzaam te laten garen in de oven op lage temperatuur. Daarna kan je ze nog even op de barbecue grillen voor een extra rokerige smaak.
Voor de droge rub meng ik vaak bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, zwarte peper en cayennepeper. Ik wrijf de spareribs hier goed mee in en laat ze vervolgens minimaal een uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast marineren.
Vervolgens verwarm ik de oven voor op 110 graden Celsius en leg ik de spareribs op een bakplaat. Ik dek ze af met aluminiumfolie en laat ze drie uur garen in de oven. Daarna haal ik de folie eraf en grill ik ze nog even kort op de barbecue.
Als je liever saus hebt, kan je de spareribs na het grillen nog even insmeren met barbecuesaus en ze nog even op de grill leggen. Maar als je het mij vraagt, zijn ze zonder saus al heerlijk genoeg!
Hopelijk heb ik je kunnen helpen met deze tips. Eet smakelijk!
Webshop met focus op Intex, het belangrijkste merk van zwembaden en jacuzzi's.
in Plezier Thuis
in Plezier Thuis