Ik gebruik graag een simpele marinade van olijfolie, limoensap, zout en peper voor mijn gegrilde maiskolven. Soms voeg ik ook nog wat knoflook en chili poeder toe voor extra smaak. Belangrijk is om de kolven eerst goed te laten weken in water voordat je ze op de grill legt. Dan blijven ze lekker sappig.
Hey hallo daar! Thijs hier, jouw vriendelijke buurtboekwurm uit Lommel. Leuk dat je me een vraag stelt over mijn favoriete hobby's. Als het gaat om grillen, dan ben ik er zeker van dat je maiskolven bedoelt. Ah, ik hou van gegrilde maiskolven - ze zijn zo lekker!
Wat betreft de marinade, ik vind dat het beste is om te gaan voor een mengsel van olijfolie, knoflook, paprika en komijn. Dat geeft de maiskolven een heerlijke smaak en aroma, zonder te overweldigend te zijn. Het is echt een winnende combinatie!
Als je wat extra pit wilt toevoegen, dan kun je ook een beetje cayennepeper toevoegen aan de marinade. Maar wees voorzichtig, want te veel kan het te pikant maken.
Ik hoop dat dit je helpt om de perfecte gegrilde maiskolven te maken. Veel plezier ermee en geniet ervan!
Nr 1 webshop in de Benelux voor zwembaden, jacuzzi's en buitenplezier.
in Plezier Thuis
in Plezier Thuis