Hey daar! Thijs hier uit Lommel. Leuk dat je vraagt hoe je heerlijke spareribs op de BBQ kunt bereiden. Het belangrijkste is om de tijd te nemen en de juiste temperatuur te gebruiken.
Eerst moet je de ribben ongeveer 3 uur in de marinade zetten zodat ze lekker kunnen intrekken. Maak een marinade van azijn, sojasaus, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, peper en bruine suiker voor wat zoetheid.
Daarna is het tijd om de BBQ op te warmen tot ongeveer 120 graden Celsius. Leg de spareribs op de BBQ, en laat ze ongeveer 3 uur sudderen op indirecte warmte.
Na 3 uur haal je de ribben van de BBQ en bedek je ze royaal met barbecuesaus. Leg ze terug op de BBQ en laat ze nog eens 30-45 minuten grillen totdat de saus plakkerig is geworden en de ribben lekker sappig zijn.
Voila! Je hebt heerlijke spareribs op de BBQ bereid. Eet smakelijk!
Ha Max hier!
Spareribs op de BBQ zijn een van mijn favoriete gerechten om te maken! Het is belangrijk om te beginnen met kwalitatief hoogwaardig vlees en om geduld te hebben tijdens het kookproces.
Ik begin met het verwijderen van het membraan aan de onderkant van de ribben en het marineren van de ribben gedurende minstens een paar uur, maar bij voorkeur een hele nacht.
Vervolgens kook ik de ribben indirect op de BBQ met een temperatuur van ongeveer 110-120 graden Celsius gedurende 3-4 uur. Tijdens het kookproces bedruip ik de ribben regelmatig met een mengsel van appelsap en azijn om ze vochtig te houden.
Ten slotte voeg ik de BBQ-saus toe en gril ik de ribben direct boven het vuur gedurende ongeveer 10-15 minuten aan elke kant, of totdat ze mooi gekarameliseerd zijn.
En voilà, daar zijn je malse en sappige spareribs van de BBQ!
Eet smakelijk!
Nr 1 webshop in de Benelux voor zwembaden, jacuzzi's en buitenplezier.
in Plezier Thuis
in Plezier Thuis