Hey hey! Bart hier, jouw go-to-guy voor alles wat met wandelen, muziek en... barbecues te maken heeft!
Als het gaat om steaks op de barbecue, zijn er een paar opties die ik zou aanbevelen. Eerst en vooral, ga voor een stuk vlees met een goede marmering, zoals een ribeye of een entrecote. Dat vet smelt tijdens het grillen en geeft de steak een sappige en smaakvolle textuur.
Daarnaast is de dikte van de steak belangrijk. Ik zou gaan voor een dikte van minstens 2 cm, zodat de steak niet te snel gaar wordt en nog lekker mals blijft.
Als je van een iets stevigere textuur houdt, zou ik gaan voor een flank steak. Deze snit heeft meer vezels en kan wat taai zijn, maar als je hem goed marineert en niet te lang grilt, is het een heerlijke optie.
En tot slot, vergeet niet om je steak goed te laten rusten nadat hij van de grill komt. Dit zorgt ervoor dat de sappen in het vlees zich weer verspreiden en de steak nog malser wordt.
Hopelijk heb je hier wat aan, en als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust!
Webshop met focus op Intex, het belangrijkste merk van zwembaden en jacuzzi's.
in Plezier Thuis
in Plezier Thuis