Wat is het verschil tussen briketten en houtskool? Antwoord

Max
Max
@maxthuis

Briketten en houtskool zijn beide brandstoffen die gebruikt worden om te barbecueën. Het verschil zit hem vooral in de manier waarop ze geproduceerd worden en de eigenschappen die ze hebben tijdens het gebruik. Houtskool wordt gemaakt door hout te verhitten in een zuurstofarme omgeving, waardoor het vocht en andere stoffen verliest en er een brandbare kool overblijft. Briketten daarentegen worden gemaakt van samengeperst houtskoolpoeder, vermengd met een bindmiddel en soms andere toevoegingen zoals aanmaakblokjes.

Het grootste verschil tussen briketten en houtskool is dat briketten over het algemeen langer branden en een constantere temperatuur hebben. Houtskool daarentegen brandt sneller en heter, maar heeft de neiging om meer vonken en rook te produceren. Briketten zijn dus beter geschikt voor langzaam garen van bijvoorbeeld grote stukken vlees, terwijl houtskool beter geschikt is voor het snel dichtschroeien van bijvoorbeeld biefstuk.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan houtskool omdat ik graag snel wil kunnen barbecueën, maar ik gebruik ook wel eens briketten als ik langer de tijd heb. Het hangt er dus vooral van af wat voor soort barbecueër je bent en wat voor gerechten je wilt maken.

Out at Home