Als landschapsarchitect heb ik een passie voor de natuur en het buitenleven. Ik vind het heerlijk om mijn vrije tijd door te brengen in mijn tuin, waar ik graag experimenteer met verschillende tuinontwerpen en planten. Maar mijn favoriete bezigheid in de tuin is toch wel barbecueën. Het is een geweldige manier om te genieten van het mooie weer en om samen te zijn met vrienden en familie. En het beste van alles is dat je met een beetje creativiteit en zelfstandigheid de meest ambachtelijke en heerlijke gerechten kunt bereiden.
Als je serieus bent over barbecueën, dan heb je goede apparatuur nodig. Een houtskoolbarbecue is de meest traditionele en ambachtelijke optie. Het zorgt voor een intense smaak en een authentieke barbecue-ervaring. Maar als je niet van gedoe houdt, dan is een gasbarbecue wellicht een betere optie voor jou. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken en biedt meer controle over de temperatuur. En als je nog sneller en gemakkelijker wilt, dan is er altijd nog de elektrische barbecue.
Naast de juiste apparatuur heb je ook goed gereedschap nodig om de perfecte barbecue te bereiden. Mijn absolute favoriet is een goede tang. Hiermee kun je het vlees omdraaien en verplaatsen zonder het te beschadigen. Daarnaast is een vleesthermometer onmisbaar om ervoor te zorgen dat het vlees perfect gaar is. En tot slot kan ik niet zonder mijn barbecueborstel om de grill schoon te maken en te houden.
Natuurlijk draait het bij barbecueën allemaal om het eten. Mijn favoriete barbecueklassiekers zijn spareribs, hamburgers en kippenvleugels. Voor de spareribs gebruik ik een rub van bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Voor de hamburgers voeg ik graag wat geraspte cheddar kaas toe aan het vleesmengsel. En voor de kippenvleugels gebruik ik een marinade van honing, sojasaus, knoflook en gember. Allemaal heerlijk ambachtelijk en zelfgemaakt!
Leer hoe je de perfecte pulled pork bereidt op de barbecue met deze handige tips. Ontdek de beste rub en grillmethode voor sappig en smaakvol vlees.
Organiseer een geslaagde BBQ met deze handige tips en trucs van een IT Support Specialist. Zorg voor voldoende eten en drinken, houd rekening met de wensen van je gasten en maak het gezellig!
Maak van jouw barbecue een groot succes met de heerlijke smaken van zoete honing-mosterd, pittige citrus en kruidige olijfolie marinades. Leer hier hoe je de beste marinades maakt.
Ontdek creatieve tips en recepten voor de perfecte BBQ-ervaring. Leer meer over accessoires, marinades en rubs voor een geslaagde zomerse avond.
Ontdek mijn favoriete BBQ-recepten met een twist en maak indruk op jouw gasten tijdens jouw volgende BBQ-party!
Ontdek mijn favoriete BBQ-recepten voor een heerlijke maaltijd in de Ardennen. Geniet van gegrilde groenten, heerlijke steaks en visgerechten, geroosterde aardappels en maiskolven, en een fruitige afsluiter.
Leer hoe je rookhout op de juiste manier kunt gebruiken tijdens het barbecueën voor de lekkerste smaakresultaten. Ontdek de verschillende soorten rookhout zoals eikenhout, appelhout en cederhout en leer hoe je deze het beste kunt gebruiken.
Leer hoe je de perfecte spareribs op de barbecue kunt bereiden met praktische tips van een IT Support Specialist. Geniet van heerlijk gemarineerd vlees met een smaakvolle saus.
Leer hoe je de perfecte pulled pork kunt bereiden op de barbecue met deze handige tips en recept van chef-kok. Ontdek hoe je varkensschouder, rub en appelsap gebruikt voor extra sappigheid en smaak. Geniet van een heerlijk bourgondisch gerecht tijdens je volgende barbecue.
Organiseer een geslaagd barbecuefeestje met deze tips van vuurmeester Emma uit Limburg. Varieer met gerechten en maak het gezellig met spelletjes en muziek!
Webshop met focus op Intex, het belangrijkste merk van zwembaden en jacuzzi's.
in Plezier Thuis
in Plezier Thuis