Welke vleessoorten zijn het beste voor de zomerse BBQ? Antwoord

Emma
Emma
@emmavd

Hey hey! Wat een leuke vraag! Als ik denk aan de zomerse BBQ dan denk ik aan lekker vlees dat goed te combineren is met de zon en een koud drankje. Persoonlijk vind ik dat de beste vleessoorten voor de BBQ zijn: kip, varkensvlees en rundvlees.

Kip is lekker licht en sappig, en je kunt er zoveel verschillende kruiden aan toevoegen. Ik maak vaak een marinade van olijfolie, knoflook, citroen, paprikapoeder en wat zout en peper. Dan laat ik de kip even marineren voordat ik het op de BBQ leg. Het resultaat is heerlijk!

Varkensvlees is ook een goede optie. Ik hou vooral van speklapjes en worstjes. Maar je kunt ook karbonades of ribbetjes op de BBQ leggen. Het geheim is om het vlees langzaam te laten garen zodat het lekker mals wordt. En als je het combineert met wat zoete BBQ-saus dan is het helemaal perfect!

En dan het rundvlees. Ik ben gek op een goede biefstuk op de BBQ. Als je het goed doet dan wordt het vlees lekker mals en sappig. Zorg ervoor dat je de biefstuk op kamertemperatuur laat komen voordat je het op de BBQ legt. En hou in gedachten dat je het niet te lang moet bakken, anders wordt het taai.

Natuurlijk zijn er nog veel meer vleessoorten die je op de BBQ kunt leggen. Maar als ik moet kiezen dan ga ik voor kip, varkensvlees en rundvlees. Yum!

Max
Max
@maxthuis

Het beste vlees voor de zomerse BBQ zijn steaks, hamburgers en kippenvleugels. Deze vleessoorten zijn gemakkelijk te bereiden en smaken heerlijk als ze goed worden gegrild. Bovendien zijn ze betaalbaar en verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en slagers. Zorg er wel voor dat je het vlees goed marineert voordat je het op de grill legt en houd de grill goed in de gaten om te voorkomen dat het vlees aanbrandt.

Out at Home